Počela gradnja tehnološkog centra u Staroj Pazovi

Bez autora
Oct 23 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić položio je u petak u Staroj Pazovi kamen temeljac za izgradnju tehnološkog centra nemačke kompanije “Muehlbauer Technologies”. Do kraja marta sledeće godine trebalo bi da bude završen tehnološki centar u kojem će raditi oko 200 inženjera, visokokvalifikovanih građana Srbije koji će imati priliku da izvezu svoje znanje i u druge zemlje EU i širom sveta. Firma “Muehlbauer Technologies” je preko Programa Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), dobila ukupno četiri miliona evra, u okviru kojih je 500.000 evra odobreno za otvaranje 100 novih radnih mesta, odnosno 5.000 evra po novom radnom mestu. Ova kompanija je svetski lider za sigurna tehnološka rešenja u sferi elektronske identifikacije koja podrazumeva visoke tehnologije i mašine za izradu elektronskih dokumenata, elektronskih pasoša, biometrijskih ličnih karti, kao i svega što spada u oblast elektronske uprave i za to neophodnih softvera.

Počela gradnja tehnološkog centra u Staroj PazoviMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić položio je u petak u Staroj Pazovi kamen temeljac za izgradnju tehnološkog centra nemačke kompanije “Muehlbauer Technologies”.

Do kraja marta sledeće godine trebalo bi da bude završen tehnološki centar u kojem će raditi oko 200 inženjera, visokokvalifikovanih građana Srbije koji će imati priliku da izvezu svoje znanje i u druge zemlje EU i širom sveta.

Firma “Muehlbauer Technologies” je preko Programa Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), dobila ukupno četiri miliona evra, u okviru kojih je 500.000 evra odobreno za otvaranje 100 novih radnih mesta, odnosno 5.000 evra po novom radnom mestu.

Ova kompanija je svetski lider za sigurna tehnološka rešenja u sferi elektronske identifikacije koja podrazumeva visoke tehnologije i mašine za izradu elektronskih dokumenata, elektronskih pasoša, biometrijskih ličnih karti, kao i svega što spada u oblast elektronske uprave i za to neophodnih softvera. Kompanija “Muehlbauer Technologies” poseduje ćerku firmu Muehlbauer d.o.o koja u Srbiji posluje od 2008. godine i bavi se proizvodnjom biometrijskih ličnih karti i pasoša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik